Junqueras: ‘Potser el millor que pot fer Duran és deixar la política’

  • 'La dignitat nacional no pot passar per un pacte del Majestic', ha dit el president d'ERC

VilaWeb
Redacció
14.11.2011 - 23:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha endurit el to envers Josep Antoni Duran i Lleida. ‘Potser el millor que pot fer Duran i Lleida és deixar de ser diputat, deixar la política i fer alguna cosa pel país’. Junqueras ha qüestionat que el candidat de CiU hagi fet cap aportació rellevant de caràcter intel·lectual, econòmic, polític o social en els darrers trenta-dos anys de democràcia. ‘El 1979 ja era diputat i jo encara anava a cinquè de primària’, ha ironitzat. El president d’Esquerra ha demanat i ‘gairebé exigit¡ a tothom que cregui que ha de votar per ‘dignitat nacional’ que no voti al candidat de la federació nacionalista.

‘És indigne que algú apel·li a la dignitat nacional catalana per justificar un govern de concentració a Madrid’, ha opinat Junqueras en relació a unes declaracions al respecte de Josep Antoni Duran i Lleida. Pel president d’ERC tothom que ha estimat el país durant els darrers 32 anys no es mereix que algú jugui amb un concepte tan elevat com el de la dignitat nacional i, per això, ha pregat, demanat i “gairebé exigit” que la gent no voti a Duran.

“La dignitat nacional no pot passar per un pacte del Majestic”, ha criticat, ni per “lliurar el control de la diputació de Barcelona al PP o liquidació de la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals”. Junqueras ha demanat als votants d’Esquerra que no deixin que la gent que tradicionalment vota CiU “s’equivoqui” i per evitar que els “enganyin”.

En comparació amb els 32 anys de diputat de Duran entre el Parlament i el Congrés, Junqueras ha recordat que ell ha assolit diversos títols universitaris, ha escrit llibres, ha estat professor universitari o investigador als arxius del Vaticà o ha col·laborat amb programes de ràdio i televisió però, sobretot, s’ha dedicat a “construir consensos” entre els ciutadans del país. “Em sento legitimat per demanar el vot dels catalans que s’estimen el país i els demano que no votin el senyor Duran”, ha exclamat. “Que votin a la única candidatura independentista que es presenta i que sí que té per objectiu defensar la dignitat nacional del nostre país”, ha dit.

Les crítiques de Junqueras també han tocat la ‘dèria’ del candidat de CiU per arribar a ser ministre. “Primer ho va intentar amb els socialistes, després amb els populars i ara amb tots alhora”, ha explicat. El president d’ERC ha recorregut a la ironia per comentar que, en el govern de concentració a Madrid que proposa Duran, “potser només li tocaria una direcció general”, en haver-hi tantes persones optant a les cadires ministerials.

Junqueras ha estat el cap de cartell en el míting de la coalició independentista al Mercat Vell de Mollet del Vallès on no hi ha participat el cap de llista, Alfred Bosch. Unes 200 persones s’han reunit per escoltar el líder d’Esquerra i també al secretari de la direcció nacional de Reagrupament, Ignasi Planes, o a l’alcalde de Caldes de Montbui, el republicà Jordi Solé.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any