El govern libi assumeix la responsabilitat de la mort de Gaddafi

  • Nega la hipòtesi que el mandatari hagi mort per un atac de l'OTAN

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.10.2011 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell Nacional de Transició libi ha anunciat que Muamar Gaddafi és mort i que han estat soldats rebels libis que l’han matat. Així, el govern de transició nega la hipotesi que el mandatari hagi mort per un atac de l’OTAN, tal com s’havia explicat de bon començament. El consell de transició havia anunciat prèviament que havien capturat Gaddafi, que des de final d’agost era en parador desconegut, i que havia quedat ferit de gravetat a les dues cames mentre intentava fugir en un comboi. Segons el consell mateix, el cap de les forces armades de Gaddafi, bu Bakr Younus Jabr, també ha mort durant la captura de Gaddafi. Ni l’OTAN ni el departament d’estat dels EUA no s’han pronunciat. Mentrestant, a Bengasi, molta gent ha sortit al carrer per celebrar la suposada mort del mandatari libi.

L’OTAN ha dit que intentava confirmar amb fonts independents si Gaddafi havia mort en un bombardeig aeri que han fet contra un comboi a Sirte. ‘Hi ha hagut un atac aeri aquest matí. Però no sabem si era el mateix comboi en què viatjava Gaddafi’, han dit font de l’organització a les agències internacionals.

Aquestes mateixes fonts no han descartat pas que calgui una prova d’ADN per comprovar si és efectivament Gaddafi qui apareix en una fotografia difosa per diversos mitjans i que ha estat feta amb un telèfon mòbil.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any