La JNC, molesta amb Duran per les declaracions sobre els homosexuals

  • El candidat de CiU insisteix en el que va dir, que tenien el dret d'anar al psicòleg per canviar d'orientació sexual

VilaWeb
Redacció
20.10.2011 - 12:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), les joventuts de CDC, estan molestos amb el candidat de CiU a les properes eleccions general del 20 de novembre, Josep Antoni Duran i Lleida, pel seu discurs sobre els homosexuals. Duran va dir en una entrevista a la revista Vanity Fair que els homosexuals tenien el dret d’anar al psicòleg per canviar d’orientació sexual. El responsable de Polítiques d’Igualtat i Drets Civils i membre de l’executiva de la JNC, Òscar Salcedo, ha dit que eren unes declaracions inapropiades i que responien a un discurs caduc i arcaic.

Òscar Salcedo ha explicat que les paraules del candidat de CiU no havien caigut bé a les joventuts nacionalistes. És per això, que Salcedo ha volgut recordar a Duran que ‘la orientació sexual de la persona és intrínseca a la mateixa i s’adquireix a edats prematures’ i que ‘en cas que la orientació sigui homosexual, al ser minoritària i en molts contextos socials rebutjada o silenciada, pot comportar que el gai o la lesbiana tingui un procés d’autoacceptació llarg i que en determinades ocasions requereixi l’atenció d’un professional per ajudar-lo en aquest procés.

Però sobre del ‘dret” que defensa Duran, Salcedo té molt clar que ‘en cap cas el psicòleg serveix per canviar una orientació sexual’. És per això que la JNC ha considerat que el concepte que té Duran de la homosexualitat és arcaic i caduc i li ha recordat que ‘la societat mèdica i científica ja s’ha encarregat de desmentir això’.

Per tot això, lamenta que en pre-campanya Duran hagi fet unes declaracions inapropiades i errònies que no representen el sentiment les bases de la federació i que ha considerat que ‘malmeten la bona feina feta en aquests aspectes pels diputats Carles Campuzano i Mercè Pigem’. Tantmateix, ha volgut remarcar que des de la JNC entenen que Duran a l’entrevista parla ‘a títol personal’ i que les seves afirmacions ‘no tenen res a veure ni amb la postura de CDC i la JNC, ni amb la de la majoria de votants de Convergència i Unió’.

Duran insisteix en el discurs

Avui, malgrat la crítica de la JNC, Duran ha insistit en el seu discurs. En declaracions després de participar en un esmorzar organitzat per PIMEC, Duran ha remarcat que de la mateixa manera que ell pot necessitar un psicòleg, ‘si un homosexual lliurement vol anar al psicòleg, té el dret d’anar-hi’. I ha afegit que era conscient que aquest tipus d’afirmacions poden comportar que ell mateix sigui tractat com a ‘fòbic’, però que no tenia ‘cap actitud negativa’ respecte a un homosexual. ‘És una persona com jo’, ha argumentat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any