Milers d’indignats ocupen els carrers de les ciutats del país

  • Són multitudinàries, amb manifestants diversos, i transcorren sense incidents

VilaWeb
Redacció
15.10.2011 - 17:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El moviment dels indignats, sorgit el 15 de maig, ha pres avui una nova revifada amb multitudinàries manifestacions al nostre país, a ciutats com València, Palma, Tarragona, Girona, Lleida, Benidorm, Elx i Dénia, a més de Barcelona. Justament a Barcelona és on hi ha hagut la manifestació més gran, amb desenes de milers de participants, d’edats i condicions diverses. podeu seguir-la amb l’etiqueta #15OBCN. També hi ha manifestacions un miler de ciutats més, d’una vuitantena de països (mapa). A Roma és on hi ha hagut els incidents més greus, amb desenes de ferits, de cotxes cremats i destrosses. 

Pels organitzadors, la mobilització del 15 d’octubre pretén ésser un punt d’inflexió tant per al panorama mundial com per al moviment del 15-M mateix, que després de cinc mesos d’activitat segueix l’estratègia d’internacionalitzar la protesta, com passa aquestes últimes setmanes als EUA amb el lema Occupy Wall Street.

‘Units en una sola veu farem saber als polítics, i a les elits financeres que serveixen, que ara som nosaltres, la gent, qui decidim el nostre futur. No som mercaderia en mans de polítics i banquers que no ens representen’, es diu a la web unitària 15october.net. ‘El 15 d’octubre ens trobarem al carrer per a posar en marxa el canvi global que volem. Ens manifestarem pacíficament, debatrem i ens organitzarem fins a aconseguir-lo. És hora que ens unim, és hora que ens escoltin.’

Fa uns dies , el premi Nobel de la Pau, Paul Krugman fent referència als ‘indignats’ de Wall Street deia que ‘alguna cosa passa. No sé exactament què, però em sembla que veurem néixer un moviment que, a diferència del Tea Party, s’enfada amb la gent que toca enfadar-se’.  Krugman amb el seu article al New York Times va trencar el silenci informatiu amb que el moviment es tractat als mitjans de comunicació nord-americans i va donar visibilitat al moviment. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any