La tertúlia proscrita

Steve Jobs, a 100 portades

  • El portal 'Cult of Mac' ha recopilat les portades dels diaris de mig món de l'endemà de la seva mort · La xarxa ofereix curiosos homenatges al geni d'Apple

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.10.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’impacte de la mort de Steve Jobs a les xarxes socials va ser el més gran que han calculat mai les companyies de medició d’audiències. Però poques notícies obtenen l’atenció unànime per sortir simultàniament a tantes portades dels diaris del món com en aquest cas. El portal d’informació sobre tot allò relacionat amb la companyia de la poma, Cult of Mac, va recopilar unes cent portades de diaris de mig món l’endemà de la mort de Jobs.

El mite del creador d’Apple és aclaparador i genera un seguiment que sovint va més enllà dels paràmetres normals. Per exemple, la companyia de jerseis i samarretes St. Croix Collections, que fabrica unes samarretes de coll alt com les que vestia Jobs en les seves presentacions públiques, va anunciar que l’endemà de la seva mort va exhaurir els estocs de la de color negre.

La xarxa s’ha omplert també de mostres de condol i d’homenatge a Steve Jobs. Per exemple, l’empresa de disseny digital ‘Mint digital’ ha fet un retrat de Jobs amb totes les peces d’un MacBook Pro. Una altra iniciativa curiosa és la dels creadors de Next Media Animation, una de les empreses punta de l’animació digital, que ha fet un clip animat de tribut a Jobs.

La mort de Jobs també ha fet aflorar materials que fins ara havien quedat més o menys ocults. És el cas del vídeoclip que li van fer els seus companys d’Apple quan va fer trenta anys. També és el cas d’unes curioses cartes que Jobs enviava a clients i usuaris a principi dels vuitanta, molt abans de poder enviar correus electrònics. Segons es pot veure al bloc que les ha redescobert, Jobs enganxava un xip d’ordinador i el signava al final de la carta.

I també ja es comença a parlar dels llibres i projectes diversos que poden anar sortint els pròxims mesos per recordar la figura d’un home que va canviar la tecnologia i la cultura. El biografia exclusiva, per la col·laboració total de Jobs, escrita per Walter Isaacson sortirà al carrer en català el 24 d’aquest mateix mes d’octubre. I Sony s’ha afanyat a comprar-ne els drets per fer la pel·lícula sobre el creador d’Apple.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any