Els metges demanen a diputats i govern que s’abaixin el sou per la sanitat

  • Diuen que la retallada és 'inassumible' i que hi ha en risc la 'qualitat assistencial'

VilaWeb
Redacció
04.10.2011 - 14:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els representants de les juntes clíniques dels vuit principals hospitals públics de Catalunya i el sindicat Metges de Catalunya han avisat al govern que no podien assumir les retallades anunciades, i han proposat als parlamentaris i membres de l’executiu que s’abaixin el sou per poder aportar aquest import al dèficit sanitari de l’ICS.   

Segons els metges, el 10% de la retallada del pressupost és ‘inassumible’. Per contra, han demanat al govern que doti l’ICS amb els 77 milions d’euros que vol retallar perquè es necessiten ‘desesperadament per poder treballar a ple rendiment i amb la qualitat assistencial que els usuaris mereixen’. A més, han assegurat que hi ha pacients que fa anys que esperen una operació.

També han proposat als parlamentaris que s’abaixin el sou per poder aportar aquest import al dèficit sanitari de l’ICS. ‘Quan es demana un sacrifici als treballadors de l’ICS, és una qüestió de lideratge positiu que tot el món faci el mateix. Ens ho demanen a nosaltres els qui tenen els sous més alts d’Espanya, i ho demanen als qui tenen els pitjors sous d’Espanya’, ha dit el representant de la Junta Clínica de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any