L’Audiència espanyola assumeix la investigació dels incidents al parlament durant una protesta dels indignats

  • El jutge creu que poden constituir un delicte contra els alts organismes estatals

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.09.2011 - 13:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge de l’Audiència espanyola Eloy Velasco s’ha declarat competent per investigar els incidents que van tenir lloc el passat 15 de juny al Parlament de Catalunya, durant una protesta dels indignats, alguns dels quals impediren l’accés a l’edifici dels diputats (vídeo). El magistrat considera que els fets poden constituir un delicte contra els alts organismes estatals, que pot comportar una pena d’entre tres i cinc anys de presó.

Per aquest motiu ha acceptat la petició de la fiscalia de la mateixa Audiència i admetre a tràmit la querella presentada pel sindicat ultradretà Manos Limpias. En canvi, ha descartat d’investigar els ‘incidents contra l’ordre públic’, ‘atemptats’ i actes de ‘resistència o desobediència’ que hi va haver i que continuen als jutjats de Barcelona.

En una interlocutòria emesa avui, Velasco demana a la fiscalia de Barcelona una còpia íntegra de les diligències de la investigació i de les gravacions dels fets.

Durant aquella jornada, els diputats que entraren a peu al parlament van ser escridassats, insultats, empesos, escopits o ruixats de pintura. Alguns van entrar amb les furgonetes dels mossos, i altres, com el president del govern, Artur Mas, i la del parlament, Núria de Gsipert, hi arribaren en helicòpter. El moviment dels indignats havia convocat una mobilització davant del parlament per protestar contra les retallades dels pressupostos que tenien previst de debatre aquell dia els diputats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any