Maragall i Montilla topen pel paper del PSC en la reforma constitucional

  • L'ex-president nega la invisibilitat dels diputats del PSC a Madrid i l'ex-conseller respon via Twitter que encarregarà 'set milions de lupes per a tots els catalans'

VilaWeb
Redacció
06.09.2011 - 11:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-conseller i diputat del PSC Ernest Margall ha insistit a lamentar avui la posició que el seu partit ha tingut en la reforma de la constitució espanyola. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha insistit que calia que el PSC jugués un paper actiu en el debat sobre l’estabilitat pressupostària. Ahir ja va dir en aquest article a Federalisme.cat que el seu partit havia de passar ‘del silenci i la gairebé total invisibilitat a l’explícita iniciativa i el compromís públic’. Montilla li ha retret la crítica, recomanant-li ‘que es posi ulleres’, i Maragall ha respost via Twitter: ‘D’acord, missatge rebut. Ja vaig encarregant set milions de lupes per a tots els catalans. Potser així ho veurem millor.’

En l’article d’ahir, Ernest Maragall considera ‘inacceptable l’evident trencament del consens constitucional que es deriva de la iniciativa conjunta PSOE-PP’ i opina que ‘l’emergència real’ per a dur a terme els canvis a la constitució ‘no explica ni justifica’ que la proposta de reforma no fos ni consultada ni compartida amb tots els partits que van participar directament en l’equilibri aconseguit el 1978, inclosos els socialistes catalans que, segons recorda, van jugar un paper significatiu en el debat constitucional.

En aquest sentit, considera que ‘la progressiva prescindibilitat del PSC’ en el sistema polític espanyol és el més potent i més negatiu indicador de fins a quin punt el socialisme espanyol ha donat marxa enrere en la ‘Espanya plural’ que pregonava fa vuit anys.

Montilla li recomana ‘que es posi ulleres’

L’ex-president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, ha recomanat avui en declaracions TV3 a Ernest Maragall ‘que es posi ulleres’ si considera que els vint-i-cinc diputats del partit a Madrid són invisibles. Després de considerar bo que dins d’un partit hi hagi ‘opinions de tot tipus’ ha recordat a l’ex-conseller d’Educació que els diputats ‘tenen nom i cognoms i han dut temes de responsabilitat’ al congrés espanyol. La resposta de Maragall ha arribat via Twitter.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any