Lobsang Sangay serà el nou líder polític tibetà

  • El Dalai Lama es deslliga així de la política, dedicant-se a partir d'ara al seu paper de líder espiritual del budisme

VilaWeb
Redacció
08.08.2011 - 12:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Lobsang Sangay, jurista de quaranta-tres anys amb estudis a Harvard, ha pres possessió del càrrec de ‘kalon tripa‘, és a dir primer ministre del Tibet a l’exili, aquest matí a les nou hores, nou minuts i nou segons, hora que es considera favorable i simbòlica. El Dalai Lama finalitza així la seva gestió política per centrar-se en el seu paper de líder espiritual del budisme.

Sangay ha promès que negociarà amb Xina per aconseguir una ‘autonomia significativa’ per a la regió. Ha dit que demanarà que s’accepti la llibertat religiosa i que hi hagi un major respecte pels drets humans, tot defensant el principi de no violència.

Lobsang Sangay va néixer i créixer en un assentament tibetà a Darjeeling, a l’Himàlaia. Va estudiar a la universitat de Delhi i el 1992 va ser elegit membre executiu del Tibetan Youth Congress, sent-ne el membre més jove. El 2004 es va doctorar en dret a l’Escola de dret de Harvard i es va convertir en el primer tibetà aquest títol. Sangay es va especialitzar en llei internacional, constitucionalisme democràtic i resolució de conflictes. Sangay serà el proper ‘kalon tropa’ superant així als altres dos candidats que optaven a aquesta tasca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any