Mas diu que la força del pacte fiscal dependrà dels resultats electorals de CiU

  • Muriel Casals explica que hi ha ajuntaments interessats en la proposta d'insubmissió fiscal

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.07.2011 - 14:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Artur Mas ha dit que com més força tingui CiU en els resultats de les eleccions al congrés espanyol del 20 de novembre, més en tindrà el pacte fiscal. En l’acte de cloenda de l’escola d’estiu Ramon Trias Fargas, organitzada per la JNC, i sota el lema ‘Cap a l’emancipació nacional’, Mas ha dit que en la transició nacional hi ha diverses etapes que dependran de l’evolució del poble de Catalunya: ‘Hi ha una primera etapa clara, que és necessària, amb el pacte fiscal i compta amb majories socials àmplies. Aquesta batalla dins de Catalunya està guanyada’, ha afegit.

La batalla, doncs, és fora. En aquest sentit, Mas ha advertit que l’estat espanyol volia una Catalunya que no protestés i que pagués els impostos, i que ‘des de la majoria absoluta d’Aznar’ s’havien fet molts intents per ‘diluir la personalitat catalana i fer residual el sentiment nacional català’. 

Ajuntaments interessants en la insubmissió fiscal

La presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha explicat avui que hi havia empreses i ajuntaments que ja s’havien mostrat interessats en la proposta d’insubmissió fiscal llançada per l’entitat l’11 de juliol, durant l’acte de celebració del 50è aniversari de l’entitat. De fet, Casals troba ben lògic l’interès dels ajuntaments, ja que molts també ‘pateixen el mal finançament’.

La proposta d’Òmnium, ha recordat Casals en una entrevista a Catalunya Ràdio, consisteix a dipositar els diners dels tributs catalans a banda en cas que la Generalitat no aconsegueixi un bon pacte fiscal amb el govern espanyol. La intenció d’Òmnium ara és parlar amb col·legis professionals i entitats que gestionen una gran part dels impostos que van a parar a l’estat espanyol.

D’una altra banda, Casals ha explicat que Òmnium s’havia personat davant la justícia per aturar el recurs de Convivència Cívica Catalana contra el decret de la Generalitat que obliga els professors universitaris a tenir el nivell C de català. ‘El decret és legal i s’ha de mantenir’, ha dit, i ha insistit que el decret no farà que es perdi cap talent, ja que permet que els professors estrangers facin les classes amb la llengua que vulguin.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any