Ximenis: ‘No presentarem recurs, ja hem aconseguit de sobres el que volíem’

  • L'ajuntament d'Arenys de Munt no recorrerà la sentència que anul·la l'acord del ple que donava suport a la consulta del 2009

VilaWeb
Redacció
29.07.2011 - 09:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ajuntament d’Arenys de Munt no recorrerà la sentència del jutjat contenciós administratiu número 14 de Barcelona que anul·la l’acord, del juny del 2009, del ple en què es donava suport a la consulta sobre la independència. ‘No presentarem cap mena de recurs perquè el que preteníem ja ho hem aconseguit, i de sobres’, ha declarat a VilaWeb el batlle, Josep Manel Ximenis, que recorda que aquell acord només es comprometia a cedir l’ajuntament per a fer-hi la consulta, però no a organitzar-la.

‘Poden prohibir que l’ajuntament organitzi una consulta, però l’ajuntament no l’organitzava pas’, ha afegit Ximenis. La sentència, signada la setmana passada i que avui publica l’Ara, dóna la raó als arguments de l’advocacia de l’estat i que aleshores dirigia a Catalunya l’actual consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal.

La presentació del recurs va fer que la jutgessa apliqués com a mesura cautelar la suspensió de l’acord del ple, de tal manera que la consulta del 13 de setembre del 2009 es va haver de fer al Centre Moral, una entitat privada, i no en dependències municipals. Ximenis s’ha demanat si ara la consellera Bozal tornaria a actuar de la mateixa manera que ho va fer aleshores, recordant que fins i tot va anar a votar a la consulta de Barcelona.

Pel batlle d’Arenys de Munt, que encara no ha rebut pas la notificació de la sentència, el cas ‘demostra la incompetència de l’advocacia de l’estat, l’anacronisme de l’estat espanyol en el sistema democràtic. Perquè una consulta ciutadana no pot ser mai delicte’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any