De les ‘barcasses’ de l’Ebre a ‘les quatre carreteres’ de Deltebre

  • Comença el VIIè Aplec de Bouetes a Deltebre, que s'allargarà fins diumenge · Us oferim el fragment d'un documental on els músics Carles Santos i Llorenç Barber fusionen les seves músiques sobre les barcasses del delta de Ebre

VilaWeb
Redacció
29.07.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’any passat l’Aplec de Bouetes es va centrar en les ‘barcasses’ de l’Ebre, que eren a punt de desaparèixer arran de la inauguració del pont Lo Passador, que uneix Deltebre amb Sant Jaume d’Enveja. Els ‘bouetes’ no van perdre l’oportunitat d’invocar tots els esperits del riu per donar a les ‘barcasses’, i als tres barquers que tota la vida s’havien dedicat a transportar cotxes i gent entre les dues localitats, el reconeixement que es mereixien. Així doncs, van idear un espectacle protagonitzat pels músics Carles Santos i Llorenç Barber. L’espectacle es va enregistrar en vídeo i avui els organitzadors l’han volgut mostrar a VilaWeb.

‘Els dos transbordadors del riu Ebre que encara uneixen els nuclis urbans de Deltebre i Sant Jaume d’Enveja es van convertir ahir en escenari i, alhora, platea de l’espectacle ‘Encontre de les barcasses al tardet’, un concert de música ficció únic i irrepetible, en el qual els músics i compositors valencians Carles Santos i Llorenç Barber van unir les seves músiques al mig del riu Ebre, amb una escenografia gairebé surrealista: Santos, amb el piano dalt del transbordador de la Cava, i Barber, amb les campanes al de Garriga, van sortir de banda i banda del riu per trobar-se al mig de l’Ebre, on les dues barcasses es van acabar fusionant’, explicava el diari El Punt.

Enguany l’espai poetitzat al VIIè Aplec de Bouetes serà ‘les quatre carreteres’ de Deltebre, i en seran protagonistes el poeta i artista plàstic Perejaume; la ballarina Sol Picó; els cantants Mariona Sagarra i Carles Andreu; els músics Llorenç Barber, Miquel Àngel Marín, Josep Maria Comajuncosa i la Big Band Valona de Sant Pol de Mar; també la pallassa Pepa Plana i la poeta Ester Xargay, entre més (programació).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any