La declaració de culpabilitat de Betoret i Campos posa Camps contra les cordes

  • Ricardo Costa pot assumir la culpabilitat les pròximes hores i Francisco Camps estaria disposat també a pagar per evitar el judici

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.07.2011 - 10:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-vicepresident de la Generalitat Víctor Campos ha acceptat l’acusació en el cas dels vestits, s’ha declarat culpable i, per tant, pagarà la multa més alta que se li demana. L’ex-cap de gabinet de la conselleria de Turisme i actual responsable de protocol de la Diputació de València, Rafael Betoret, també ha acceptat l’acusació. El president del tribunal del jurat, Juan Climent, fixarà la condemna per delicte de suborn passiu impropi en una sentència que dictarà aviat. Campos i Betoret han anat al Tribunal Superior de Justícia valencià aquest matí acompanyats de l’advocat Javier Boix, que també porta la defensa del president de la Generalitat, Francisco Camps.

Després de la conformació de Campos i de Betoret falta saber si faran el mateix els altres dos processats en aquest cas, el president Camps i l’ex secretari general del PP valencià i actual diputat Ricardo Costa.

Avui el president de la Generalitat ha anul·lat els actes que tenia previstos aquest migdia a Castelló.

Segons diversos mitjans, que citen fonts pròximes al PP, tant Costa com Camps estarien disposats a declarar-se culpables i a acceptar la pena de multa per evitar el negatiu impacte mediàtic de seure a la banqueta dels acusats. És el que s’anomena ‘sentència de conformitat’. La ‘sentència de conformitat’ suposa acceptar la culpabilitat en les acusacions de suborn impropi, que Camps sempre ha negat.

L’acusació particular del PSPV-PSOE reclama 46.000 euros de multa a Camps mentre que la Fiscalia Anticorrupció 41.250.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any