L’oposició demana a Rajoy que faci plegar Camps

  • Esquerra Unida convoca una concentració a la plaça Manises a les 19.30

VilaWeb
Redacció
15.07.2011 - 14:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els partits de l’oposició han demanat a Camps que dimiteixi per l’obertura del judici oral o que, si s’hi nega, el president del PP, Mariano Rajoy, el faci plegar. El secretari general del PSPV, Jorge Alarte, també ha demanat a Camps que comparegui a les Corts per explicar-se i que després dimiteixi; la diputada de Compromís, Mònica Oltra, demana a Rajoy i a la direcció del PP que, vist que Camps no té pas la intenció dimitir li facin presentar una moció de censura per a cessar-lo. La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, també ha demanat a Rajoy que faci complir el codi ètic i que aparti Camps i els altres acusats.

El secretari general del PSPV ha exigit a Rajoy que expliqui si consentirà que Camps sigui jutjat amb el seu suport i aval’. El síndic socialista anuncia la convocatòria d’un ple urgent a Les Corts per a que Camps comparegui i demana a Camps que reuncii al càrrec de president. El PSPV ha ofert col·laboració institucional als populars per a facilitar el debat d’investidura. 

La coordinadora d’EUPV i portaveu del grup a Les Corts, Marga Sanz, també ha volgut mostrar la seva ‘indignació i vergonya’ i ha assenyalat que el cap del consell hauria de ‘redactar avui mateix la seva carta de dimissió’. Sanz ha volgut recordar que Camps serà el primer president de la Generalitat valenciana que s’assegui a la banqueta dels acusats’. ‘No podem tolerar ni un sol minut més un president que tindrà la institució sotmesa a un procés judicial’ ha conclòs.

Mònica Oltra, portaveu adjunta de Compromís ha assenyalat que el judici a Camps era ‘una crònica anunciada, ja que les evidències eren abundants i contundents’. Ha reclamat al PP que si Camps no dimiteix presenti una moció de censura a Les Corts per cesar-lo. La diputada ha destacat que, a partir d’ara, en el moment en què es presentin els escrits de les acusacions, Camps ‘passarà d’estar imputat a estar acusat’ i s’ha preguntat si es permetrà que un president de la Generalitat sigui dut a judici o si deixarà el càrrec abans’. ‘Ens trobem en una situació d’emergència democràtica i el Partit Popular no pot taponar la sortida lògica a aquest assumpte mantenint Francisco Camps al seu càrrec’.

Des d’Esquerra Republicana del País Valencià també s’ha demanat al PP que facin dimitir a Camps. Agustí Cerdà, president del partit, ha insisitit que més enllà de la inocència o culpabilitat de Camps és ‘ètica i estèticament negatiu veure a un president autonòmic sometent-se a un judici oral’. Cerdà apunta que la insensatesa de mantenir a Camps de candidat tot i saber que podia ser processat ‘donarà lloc a una nova cadena d’errors’.

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any