El govern diu que no retallarà el sou dels funcionaris

  • Mas-Colell els havia demanat un 'sacrifici' · Oposició i sindicats van criticar les paraules del conseller

VilaWeb
Redacció
15.07.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta del govern i consellera de Governació, Joana Ortega, va negar ahir al vespre que l’executiu es plantegi una retallada dels sous dels treballadors públics. Ortega diu que hi poden haver acords en empreses públiques que comportin canvis en les jornades laborals o en les vacances, tal com va afirmar el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que al matí havia demanat ‘sacrificis’ als funcionaris i treballar ‘el mateix per una mica menys’.

Els partits de l’oposició, tret del PP, i els sindicats van posar el crit al cel per la proposta de Mas Colell d’aplicar més mesures d’austeritat als funcionaris i de demanar-los ‘sacrificis’. Mas Colell va dir que calia una reorganització de la jornada dels funcionaris i que és possible que se’ls demani de ‘treballar el mateix per una mica menys’, o bé ‘en alguns casos, pot voler dir treballar una mica més’ cobrant el mateix.

Laia Ortiz, portaveu d’ICV, va dir que les declaracions de Mas-Colell ‘són un acudit de mal gust que pretén generar més alarma’. Ortiz va apuntar que es podria tractar d’un globus sonda per a estudiar la idea. A la mateixa conclusió va arribar la portaveu d’ERC al parlament, Anna Simó, que va acusar el govern de parlar constantment de sacrificis sense concretar-ne l’objectiu. Simó va criticar Mas-Colell per ‘limitar-se a fer declaracions catastrofistes’ i va lamentar que el conseller utilitzés el terme ‘dolor’ sense especificar-ne els motius. Simó creu que cal fixar una estratègia a mig i llarg termini.

El sindicat CC OO va rebutjar les declaracions del conseller i que les ‘hagi fetes en una conferència i no s’hagin produït en l’àmbit escaient, la mesa general de negociació de l’empleat públic de l’administració de la Generalitat de Catalunya’. El sindicat va demanar al conseller que no creï alarmisme entre els funcionaris, als quals ja s’ha retallat el 5% del salari.

‘És una crida a la cooperació solidària dins del sector públic, perquè val més que ho fem minimitzant les mesures més doloroses i distribuint el dolor’, va declarar Mas-Colell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any