Sinde anuncia més mesures de control de les entitats de gestió de drets

  • Diu que el ministeri va fer tot el control possible de la SGAE

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.07.2011 - 12:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La ministra de Cultura espanyola, Ángeles González-Sinde, ha anunciat que hi haurà més mesures de controla de les societats de gestió dels drets d’autor, arran de la investigació judicial de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE). Entre més coses, Sinde ha proposat una reforma parcial de la llei de propietat intel·lectual que impedeixi a les entitats que creïn fundacions i entitats mercantils sense control. La ministra ha defensat la tasca de les societats de gestió de drets, i ha remarcat que fins que no hi hagi sentència en el cas de la SGAE no hi haurà pas culpables.

Teddy Bautista dimiteix de la SGAE

El president del consell de direcció de la SGAE, Teddy Bautista, va presentar la renúncia al càrrec fins que no es resolgui el seu futur jurídic. Ho va fer en una reunió a la seu de l’entitat, en la qual va prendre possessió la junta escollida a les eleccions que s’acabaven de celebrar quan va esclatar l’escàndol amb la detenció, entre d’altres, de Bautista.

El jutge de l’Audiència espanyola, Pablo Ruz, li manté les imputacions d’apropiació indeguda, administració fraudulenta i delicte societari, tres càrrecs que poden sumar fins a deu anys de presó. Bautista cedeix així a les pressions externes i també internes de membres de la pròpia junta directiva que li han reclamat que faci una passa enrere mentre no s’aclareixi la seva situació processal.

A la reunió d’ahir es va constituir la comissió rectora que es farà càrrec amb efectes immediats de tots els poders executius. En formen part el cantant Victor Manuel, el dramaturg Ernesto Caballero i el cineasta Manuel Uribe.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any