Maribel Domènech: ‘La sentència del TS ens alleuja de l’amenaça permanent de l’ajuntament’

  • La portaveu de Salvem el Cabanyal es mostra molt satisfeta per la decisió del TS de ratificació de l'ordre de paral·lització del PEPRI

VilaWeb
Redacció
08.07.2011 - 20:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La d’avui és una notícia molt i molt bona. Estem molt satisfets per la sentència del Tribunal Suprem perquè reconeix els efectes irreversibles que tindria l’aixecament de l’ordre ministerial de suspensió dels enderrocaments del Cabanyal. L’ajuntament té ara l’obligació de complir la sentència fins que no hi hagi una resolució en ferm de l’Audiència espanyola sobre la il·legalitat del PEPRI. A més, l’ajuntament ja no la pot recórrer i ha de pagar les despeses d’aquest procés.

El barri viu amb l’amenaça constant de l’ajuntament, que té vuitanta llicències d’enderrocament pendents d’executar tan aviat com la justícia li ho permeti. D’entre aquestes llicències, unes quantes són d’habitatges que encara no són propietat de l’ajuntament. Aquesta sentència ens alleuja d’aquesta amenaça.

Ens fa especialment contents que la sentència faci referència als informes del defensor del poble i a les reclamacions dels veïns contra la situació d’ofegament absolut de la vida i el futur del barri. L’ajuntament ha suspès la concessió de qualsevol tipus de llicència d’obertura d’activitat comercial, de reformes d’habitatge o de nova construcció emparant-se en l’ordre del ministeri de Cultura. Això converteix el barri en un lloc condemnat i els seus habitants veiem impossibilitada la possibilitat d’assegurar una quotidianitat digna. És una situació molt greu que l’ajuntament hauria de reconèixer i rectificar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any