El Banc Central Europeu apuja el tipus d’interès a l’1,5%

  • És el segon increment d'enguany · Pot perjudicar els països perifèrics de la zona euro que tenen una recuperació lenta i fràgil

VilaWeb
Redacció
07.07.2011 - 13:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El consell de govern del Banc Central Europeu (BCE) ha decidit apujar el tipus d’interès de la zona euro un quart de punt, fins a l’1,5%, tal com ja havia apuntat el seu president, Jean Claude Trichet, en una reunió el juny. És la segona vegada enguany que el BCE apuja el tipus d’interès després d’haver arribat a l’1%, el valor més baix de la història de l’euro.

Alguns analistes donaven per descomptada aquesta pujada, però la majoria coincideix en dir que no és una mesura adequada a les circumstàncies econòmiques actuals de recuperació fràgil i consideren que poden ser contraproduents, especialment pels països de la perifèria de la zona euro. Amb tot, els mercats esperen que els tipus d’interès puguin arribar fins a l’1,75% a finals d’any.

La subhasta del mercat interbancari europeu ha fixat aquest matí un euríbor del 2,195%, un índex que no es registrava des del febrer del 2009. Ha estat la reacció del mercat a la previsió que el BCE anunciés la pujada del tipus d’interès. L’augment de l’euríbor suposa un encariment de les quotes de les hipoteques que paguen les famílies per a l’adquisició d’un habitatge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any