L’Ajuntament de Mollerussa redueix un 34% el sou de l’alcalde

  • El dels regidors del govern baixa un 27% de mitjana

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
29.06.2011 - 08:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, cobrarà 2.500 euros bruts mensuals per una dedicació exclusiva, una xifra que suposa un reducció del 34, 21% respecte al sou de 3.800 euros mensuals que cobrava l’anterior alcaldessa a principi de legislatura.

Pel que fa als regidors del grup de govern (de CiU) es passarà dels 13.750 euros mensuals bruts a 10.000, un 27,27% menys.

I només es convocarà una comissió informativa, abans dels plens, amb els 17 regidors del consistori.

Segons Solsona aquestes mesures s’han pres perquè “en un context de crisi cal fer un esforç per reduir i ajustar al màxim el cost de la classe política perquè hi som per fer un servei a la ciutadania”.

Per afegir que “aquesta reducció ens reforça i dóna múscul per prendre determinades decisions de cara al futur”.

Solsona també ha considerat que que “faríem un mal favor a Mollerussa si la primera notícia (del nou consistori) fora un increment dels sous retributius”.

Tinents d’Alcaldia

Aquesta reducció del 27% és conseqüència del fet que els sous dels 5 tinents d’Alcaldia també s’han vist rebaixats de 7.350 euros bruts al mes als 5.300 actuals així com també ha patit una rebaixa generalitzada del 15 % la massa salarial de la resta de regidors de l’equip de govern. En aquest sentit, Solsona ha explicat que, a banda de l’alcalde, hi haurà tres regidors més amb dedicació exclusiva que seran Josep Àngel Lavin, Teresa Grañó i Jaume Segura, que cobraran 1.500 euros bruts mensuals.

Comissió informativa única

Un altre canvi destacat és que només es convocarà una comissió informativa abans de cada ple amb la presència dels 17 regidors electes (en la qual cobraran 70 euros els que no tinguin dedicació, per 80 en l’anterior legislatura). Segons Solsona aquest canvi organitzatiu té una doble motivació: la d’estalviar i la de fer més operatiu el funcionament. L’alcalde també ha dit que s’oficialitzarà la Junta de Portaveus ja que quan sigui convocada amb un ordre del dia establert serà retribuïda amb 60 euros per cada portaveu. L’objectiu, segons ha explicat Solsona, “és establir nous ponts de diàleg i fomentar la participació per fer el govern més àgil” arran del panorama polític resultant de les eleccions que ha fet que actualment hi hagi 5 grups amb representació municipal.

També hi haurà altres modificacions com la reducció de l’atribució que es cobrarà per assistència al ple que passarà de 110 a 100 euros.

Solsona també ha explicat que per aprovar els comptes generals caldrà crear una comissió puntual.

Aquest plantejament, segons l’alcalde, es va presentar a la Junta de Portaveus i “tothom que hi va assistir ho va considerar una bona línia a seguir i adequada”.

El nou cartipàs de Mollerussa s’aprovarà en el ple del 7 de juliol.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any