La tertúlia proscrita

El TSJC refusa el recurs d’ERC a Girona

  • El tercer regidor de la coalició entre CUP i Reagrupament queda confirmat i Esquerra no tindrà representació al consistori

VilaWeb
Redacció
22.06.2011 - 17:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha refusat (sentència, pdf) el recurs presentat per ERC per reclamar la validesa d’uns vots considerats nuls en el recompte electoral del passat 22 de maig. D’aquesta manera, la coalició de la CUP i Reagrupament manté el tercer regidor, Carles Bonaventura (RCat), i Esquerra queda fora del consistori. L’ajuntament es constituirà el pròxim 1 de juliol amb l’investidura de Carles Puigdemont (CiU), que va guanyar les eleccions superant el PSC.

La resolució judicial encara es pot recórrer davant el Tribunal Constitucional, una opció que Palmada va donar pràcticament per descartada quan va presentar el recurs però que, ara, el partit assegura que està estudiant abans de donar un no definitiu. Els republicans van passar de tenir quatre regidors a perdre la representació a Girona, en la que fou una de les novetats més destacades de la nit electoral.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any