Un documental repassa la història de la Crida

  • Avui es presenta a Barcelona i divendres s'emetrà pel Canal 33

VilaWeb
Redacció
20.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 18 de març de 1981 el paranimf de la Universitat de Barcelona va veure néixer la Crida a la Solidaritat, un moviment en defensa de la llengua, la cultura i la nació catalanes, sorgit en resposta a un seguit d’agressions contra Catalunya. Des d’aleshores i fins el 1993, el moviment de pressió en favor de la identitat catalana va tenir un paper molt important en la vida política i social del país. Els protagonistes en parlen ara en el documental ‘La Crida, història d’una resposta‘ (vídeo), que es presentarà avui a Barcelona i que s’estrenarà a final de setmana pel canal 33.

Aureli Argemí, Àngel Colom, Jordi Sànchez, Carles Riera, Jordi Pujol i Heribert Barrera són alguns dels protagonistes del documental i hi recorden algunes de les accions més notables del moviment, com ara la manifestació contra la LOAPA, el ‘Freedom for Catalonia’ durant els Jocs Olímpics de Barcelona, etc.

El documental és una coproducció de Zeba Produccions i Televisió de Catalunya. Avui a les set del vespre es presentarà en una pre-estrena al CIEMEN de Barcelona i s’emetrà per televisió divendres al vespre, pel Canal 33.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any