Els acampats volen barrar el pas als diputats

  • Es concentraran avui a les 19.00 davant del parlament i convoquen una manifestació per demà a les 7.00

VilaWeb
Redacció
14.06.2011 - 12:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els acampats de Barcelona tenen previst de fer demà una cadena humana al voltant del parlament. Segons que han explicat avui (vídeo), volen ‘aturar les retallades’ i per fer-ho volen impedir que demà els diputats puguin entrar al parlament per debatre les esmenes dels pressupostos presentats pel govern. En aquest sentit, han convocat per demà a les set del matí una manifestació davant el parlament. Han definit la protesta com una ‘acció no violenta, determinada i massiva’ i han reclamat que el govern tracti les protestes ‘com una qüestió política, que és el que és, i no pas com una qüestió policíaca’.

Han insistit que la de demà és una manifestació pacífica i que volen ocupar l’espai per evitar que els diputats entrin al parlament. Sobre la possibilitat que la policia els impedeixi l’acció, han afirmat que l’article 494 del codi penal, que preveu presó per a qui promogui manifestacions davant els parlaments, ‘no s’ha aplicat mai’. A més de la manifestació de demà a les set, també han convocat un repic d’atuells per a les onze del matí, i a les 13.30 faran una assemblea general.

Les assemblees dels diversos barris de Barcelona tenen previst de marxar aquesta tarda cap al parlament, on es trobaran totes a les set del vespre, hora en què s’ha convocat una concentració.

El conseller d’Interior, Felip Puig, ja ha dit que deixaria a l’Ajuntament de Barcelona, i a la guàrdia urbana, el possible desallotjament dels acampats, com li pertoca, perquè l’acampada seria una violació de l’ordenança municipal. Recordem que militants de Solidaritat per la Independència ja van voler acampar davant el parlament a l’abril, però en van ser foragitats per la guàrdia urbana.

De totes maneres, els mossos d’esquadra preparen una operació per a garantir l’accés dels diputats a la cambra i evitar ‘un segrest del parlament’. Fonts dels mossos fan saber que la policia provarà de dialogar amb els manifestants i d’evitar aldarulls, però que recorda que impedir l’accés dels diputats és un delicte penal. Ara, els acampats estan decidits a pernoctar davant l’edifici i, al matí, fer un cordó humà ‘pacífic i no-violent’ per a barrar el pas als diputats. Segons els acampats, l’acció és una manera de contestar els pressupostos que, si s’aproven’ ‘implantaran les retallades socials’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any