Un centenar de militants del PSC es troben a la primera trobada de la plataforma ‘Congrés des de baix’

  • La reunió es va fer ahir a Sant Cugat del Vallès amb gent de tot el Principat · La plataforma, sorgida a les xarxes socials, demana a la direcció del PSC un 'canvi de formes'

VilaWeb
Redacció
12.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un centenar de militants del PSC van assistir ahir a la primera presa de contacte de la plataforma ‘Congrés des de baix’ (a Twitter i a Facebook), moviment sorgit a les xarxes socials i que té per objectiu aportar al PSC una visió més participativa de cara al congrés de la formació d’aquesta tardor. ‘Perseguim un canvi en la forma de fer les coses del PSC per poder atendre el que demana la ciutadania’, ha comentat Núria López (Twitter), impulsora de la iniciativa. Un missatge que López no només adreça a la direcció del partit sinó també al vice-president Alfredo Pérez Rubalcaba, candidat del PSOE a les pròximes eleccions espanyoles i que diumenge serà a Barcelona en una trobada amb militants socialistes.

La trobada es va fer a la Casa de Cultura de Sant Cugat del Vallès, celebrada només sis hores després de la constitució de gairebé tots els ajuntaments catalans, dels quals un nombre significatiu ja no estan governats pels socialistes. De fet, Núria López ha deixat de ser batllessa de Campdevànol (Ripollès). PSC i CiU estaven empatats a cinc regidors, però la balança l’ha decantat la regidora d’ERC Helga Pujol a favor del nacionalista Joan Manso.

‘Congrés des de baix’, va sorgir a través d’una piulada que va fer López al Twitter i que posteriorment va ser una etiqueta (#congresdesdebaix) que va arribar a ser ‘trending topic’ (les més utilitzades). Al Facebook, el corrent es presenta com una opció per tal que ‘humilment es pugui donar la paraula a les persones que estan esperant una reacció’. Núria López afegeix que des de la plataforma ‘volem crear un espai de debat més lliure i menys jeràrquic’ per tal d’aportar idees i coses positives al congrés.

L’ara cap de la oposició a Campdevànol apunta que l’objectiu únic no és criticar la direcció del PSC. ‘És una direcció que hem triat en un congrés amb un sistema democràtic’ diu López, ‘però potser aquesta manera de funcionar que tenim els partits no és la que la societat demana i per això cal crear nous espais’, matisa.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any