La xarxa escalfa les concentracions contra el decret de Font de Mora

  • N'hi ha de convocades a València, Castelló, Alacant i també a Barcelona

VilaWeb
Redacció
08.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Demà hi ha previstes les principals concentracions contra l’esborrany de decret presentat pel conseller d’Educació Font de Mora, que es proposa de suprimir l’ensenyament en català. Es faran, com s’havia previst inicialment, a València (plaça de la Mare de Déu, 19.00), Alacant (Carratalà, 47, 18.00) i Castelló (Major, 78, 19.00), però ahir es va saber que també se’n faria una Barcelona (plaça del Rei, a les 19.00), convocada per Òmnium Cultural i la plataforma Somescola.cat.

Però des del polèmic anunci del conseller hi ha hagut moltes reaccions ciutadanes de protesta a la xarxa. A Facebook ‘Mobilitza’t en defensa de les línies en valencià‘ ja té més de quinze mil adherits que han confirmat assistència a les concentracions, uns sis mil que han dit que potser hi assistirien i n’hi ha més de seixanta mil de pendents de confirmar. A la categoria de ‘no hi assistiran’ hi ha set mil usuaris, molts dels quals han deixat missatges dient que lamentaven no poder-hi assistir, en la majoria de casos, per motius laborals.

I aquest vídeo que parodia l’actitud de Font de Mora ja ha rebut més de dues mil visites a YouTube.

Escola Valenciana va fer ahir una nova crida a la participació en les concentracions, per tal que siguin massives i perquè es visulalitzi ‘la solitud en què es troba actualement el conseller’. Mentrestant, avui es tornarà a llegir a les escoles el manifest conjunt de la comunitat educativa contra el decret de la Generalitat.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any