La Comissió exigeix al govern espanyol més mesures per a reduir el dèficit

  • Vol que redueixi les cotitzacions socials dels treballadors i que apugi l'IVA · I que controli la despesa de les autonomies

VilaWeb
Redacció
08.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Comissió Europea va demanar ahir al govern espanyol que apliqui mesures més estrictes per a rebaixar el dèficit: que redueixi les cotitzacions socials dels treballadors per tal de disminuir la despesa salarial i que compensi la reducció d’ingressos amb augments de l’IVA i dels impostos sobre l’energia. L’executiu comunitari també vol que el govern espanyol aprovi la reforma de la negociació col·lectiva i que controli la despesa de les comunitats autònomes.

La comissió vol que el govern espanyol faci una avaluació de l’impacte de la reforma laboral aprovada el desembre de l’any passat i que, si els resultats no són prou bons quant a reducció del dèficit, que faci més reformes del mercat laboral per a reduir la temporalitat i millorar l’accés de la gent jove a la feina.

Per la comissió, cal que l’estat asseguri ‘que es compleixen els objectius de dèficit en tots els ordres de govern, aplicant estrictament els mecanismes de control del dèficit i del deute de les comunitats autònomes’. També vol que les comunitats adoptin una regla que limiti l’augment de les despesa per sota del creixement del PIB.

Totes aquestes recomanacions s’aprovaran en la cimera de dirigents europeus dels dies 23 i del 24 de juny.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any