El batlle de Relleu impedeix que es llegeixi el manifest d’Escola Valenciana a la trobada

VilaWeb
Redacció
04.06.2011 - 20:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle de de Relleu, Santiago Cantó (PP), ha impedit que el president d’Escola Valenciana de la Marina Baixa, Pere Ramon Zaragocí, llegís el manifest (pdf) en suport de l’ensenyament en valencià durant la Trobada en aquesta localitat.

La Trobada s’ha desenvolupat amb una gran acollida i implicació per part dels veïns de Relleu i amb una participació massiva de centres docents, pares i mares i xiquets, però la festa ha quedat enterbolida per l’acte de censura de l’alcalde. En el moment que Pere Ramon Zaragocí, responsable de l’entitat que organitzava la Trobada, es disposava a llegir el manifest on es reivindicava l’ensenyament en valencià i el paper social de la llengua, l’alcalde de Relleu, Santiago Cantó, ha pujat a l’escenari i ha impedit la lectura amb una actitud contundent i amenaçant amb la intervenció de la policia local, enmig de les protestes del nombrós públic que allà es congregava.

Escola Valenciana ha lamentat profundament aquest fet, que ha qualificat de manca de sensibilitat democràtica i d’actitud hostil cap a l’ensenyament en valencià. L’entitat, però, ha volgut destacar la implicació i acollida dels veïns de Relleu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any