Festa de la Mare de Déu de l’Ecologia

  • 25è Aplec del Santuari Ecològic del Castell de Gallifa

VilaWeb
Redacció
05.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Situat a 3 km del nucli urbà de Gallifa, al Vallès Occidental, en un espai de dues hectàrees que constitueix el recinte de l’antic castell, es troba el Santuari Ecològic del Castell de Gallifa, on cada any se celebra, al voltant del Dia Internacional del Medi Ambient, un aplec dedicat a la Mare de Déu de l’Ecologia. Són ja 25 anys de convocatòries, durant els quals s’han anat afegint activitats, sempre relacionades amb la natura.

Un dels actes principals de la trobada és la lectura de l’Elogi de la Naturalesa, que enguany anirà a càrrec del president de Justícia i Pau de Barcelona, Arcadi Oliveres. Algunes de les personalitats que han fet anteriorment aquesta lectura són Raimon Panikkar, Josep Maria Xirinacs, Miquel Coll i Alemany, Santiago Vilanova, i Enric Aguilar, entre altres. Mossèn Josep Dalmau, promotor del santuari, presidirà la ‘Pregària sobre el Món’ i el cant dels goigs a la Mare de Déu de l’Ecologia.
La jornada servirà per retre un homenatge al metge Francesc Vila-Abadal, i per presentar el llibre ’25 anys del Santuari Ecològic’, que ha coordinat l’escriptor Xavier Garcia.

El santuari va néixer l’any 1986, a partir de la voluntat de mossèn Dalmau de restaurar l’antiga ermita de la Mare de Déu del Castell i convertir aquell espai de vistes esplèndides i tranquil·les en un lloc a favor de la natura. Jesús Prujà, un amic de Dalmau, va oferir una imatge del segle XI que batejaren com a Mare de Déu de l’Ecologia, tot el recinte passà a ser el Santuari Ecològic del Castell de Gallifa, on a més de l’aplec se celebren anualment altres activitats, com espectacles de so i llum, teatre i sopars medievals. Ara, a més, tenen el projecte de crear una hostatgeria.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any