La tasca de Pep Gimeno Botifarra, aplegada en ‘La veu de la memòria’

  • El llibre d'Antoni Martínez Revert es presenta avui a Barcelona

VilaWeb
Redacció
03.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Pep Gimeno, Botifarra, és una de les figures més importants de la música tradicional. Dedicat a recuperar i a interpretar els cants tradicionals des de fa trenta anys, ha esdevingut un referent en aquest camp, en particular de la música del nostre país. Per això l’escriptor Antoni Martínez Revert n’ha escrit la biografia, publicada amb el títol ‘La veu de la memòria. Pep Gimeno, Botifarra’. I avui es presenta a la biblioteca Poblenou-Manuel Arranz de Barcelona, a les set de la vesprada.

El pròleg del llibre, que va acompanyat d’un disc antològic amb dues cançons inèdites, és de l’escriptor Toni Cucarella. De les tres parts del llibre, la primera és dedicada als orígens de Botifarra fins a la publicació del primer disc, passant per l’escola de Danses de Xàtiva i per la feina de camp que tant el van enriquir. La segona fa una relació de la projecció del cantaor, del ressò dels mitjans, de les seves actuacions més reeixides, del reconeixement de crítica i públic i de tots els premis rebuts. La tercera dreça una tipologia dels cants de la Costera, amb inclusió de les lletres.

La presentació d’avui anirà a càrrec de Vicent Partal, director de VilaWeb, i hi participaran Botifarra, Martínez Revert i el cantant i guitarrista Nèstor Mont. Per acabar el Botifarra oferirà un recital.

Fa trenta anys que Botifarra es dedica a recuperar cançons tradicionals, moltes d’aquestes pràcticament oblidades, dels pobles de la Costera, la seva comarca, i de la Vall d’Albaida. A VilaWeb TV, hi trobareu aquesta entrevista amb el músic en ocasió de la presentació del disc ‘Te’n cantaré més de mil’; un extracte del concert a Barcelona per les festes de la Mercè de l’any passat, i la interpretació íntegra de ‘La Malaguenya’, del mateix concert.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any