Puig revisarà si els mossos van extralimitar-se en l’actuació a la plaça de Catalunya

  • Demana perdó 'no per l'actuació sinó per la cruesa de les imatges' · ERC portarà la càrrega policíaca al Parlament

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.05.2011 - 11:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Interior, Felip Puig, ha dit avui que revisaria l’operatiu dels mossos de divendres passat a l’acampada de la plaça de Catalunya de Barcelona per comprovar si la policia s’havia extralimitat en les seves funcions. Puig ha justificat l’actuació policíaca, que va acabar amb més de 120 ferits, dient que la policia va trobar-se ‘acorralada’ i que ‘les provocacions van fer inevitable ‘actuació’.

En declaracions a Rac1, ha tornat a dir que l’actuació va ser correcta i que la celebració per la possible victòria del Barça dissabte feia necessari netejar la plaça i treure-hi els objectes perillosos, com ara bombones de butà i pals. Considera que els mossos no van extralimitar-se pas en les seves funcions, però que, tanmateix, ho revisaria.

El conseller no ha volgut jutjar l’operatiu a partir de les imatges que s’han emès des d’aleshores: ‘Si només veiés les imatges que surten per televisió, segurament estaria indignat, però la policia tenia una instrucció: netejar la plaça. I quan la gent, ja no tan passivament, agredeix i ataca, la policia ha de complir l’ordre de desallotjar. Ens agradi o no, la policia és l’única legitimada al límit per exercir la força’. Puig també ha demanat perdó, ‘no pas per l’actuació sinó per la cruesa de les imatges’.

ERC anuncia que portarà la càrrega de la policia al Parlament

El portaveu d’Esquerra, Ignasi Llorente, ha anunciat el seu partit formularia una pregunta al govern a la sessió de control del ple de dimecres que ve sobre la càrrega policíaca dels mossos d’esquadra contra els acampats a la plaça Catalunya. Llorente ha censurat que l’actuació policíaca, de la qual ha dit que fou ‘desproporcionada’ i va demostrar que no responia a criteris de salubritat, sinó que el conseller volia, segons la seva opinió, donar certa notorietat pública a la seva gestió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any