Alfredo Pérez Rubalcaba obté l’aval de Zapatero i el comitè federal per a ser candidat al 2012

  • Si no té oposició, serà designat oficialment candidat del PSOE el 18 de juny · Avui s'ha reunit el comitè federal per a ratificar les decisions dels barons

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alfredo Pérez Rubalcaba no haurà de sol·licitar signatures dels militants per a concórrer a unes primàries on, de moment, no té cap rival i disposa del suport de José Luis Rodríguez Zapatero i dels barons del PSOE. Si finalment no s’hi presenta cap més candidat, el procés de primàries es tancarà el 18 de juny amb la proclamació definitiva. Al comitè federal del partit que s’ha fet a Madrid, el secretari general i president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha demanat fer pinya amb la candidatura de Rubalcaba, que ‘és capaç de generar tota la confiança i credibilitat que el partit necessita en aquest moment’. ‘Algú que és un esprintador i és capaç d’haver corregut cent metres en poc més de deu segons és capaç de guanyar unes eleccions en deu mesos’, ha dit.

També ha agraït la ‘generositat’ de Carme Chacón, que ha renunciat a presentar candidatura (vídeo) i ha arribat a la reunió acompanyada de José Montilla, Celestino Corbacho i Manuel Bustos. Zapatero també ha assumit com a pròpia la derrota a les eleccions de diumenge passat.

Segons el calendari aprovat, el termini de presentació de candidatures comença avui i s’acaba el 13 de juny. El dia 14 es verificaran els avals i del 15 ja es farà una proclamació provisional. Entre el 16 i el 17 es podran presentar recursos i el 18 s’acabarà el procés. Si hi ha més d’un candidat, caldrà fer campanya i tot plegat s’acabarà el 2 de juliol.

Reunió prèvia dels barons socialistes

En la reunió que van fer ahir a Madrid els barons socialistes, Zapatero va prendre la paraula per a defensar la candidatura de Rubalcaba que, segons el seu parer, és ‘el millor candidat’ que pot presentar el PSOE al 2012 per plantar cara al PP. Segons el vice-secretari general del PSOE, José Blanco, tots els barons li van donar suport (vídeo).

Blanco va descartar taxativament la possibilitat que hi hagués un congrés extraordinari per a elegir nou secretari general del partit en substitució de José Luis Rodríguez Zapatero, tal com havia demanat el president basc Patxi López. Segons Blanco, és una qüestió que no es va debatre a la reunió d’ahir i que no va plantejar cap dels barons. En canvi, els socialistes espanyols celebraran una conferència política el mes de setembre on debatran idees i plantejaments i dissenyaran quina és la seva estratègia de futur.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any