Enric Morera: ‘Compromís ha tingut un bon resultat, però encara anirà més enllà’

  • Entrevista amb el cap de llista de Compromís, acabat d'instal·lar al despatx del nou grup parlamentari

VilaWeb
Redacció
25.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

No fa ni dos dies de eleccions i el cap de llista de la Coalició Compromís, Enric Morera, atrafegat i amb una agenda complicada, encara no ha acabat d’instal·lar-se del tot al seu despatx del nou grup parlamentari; un despatx viu, amb moviment continu de persones, telefonades i correus electrònics. En aquesta entrevista amb VilaWeb TV, Morera avalua els resultats electorals, que qualifica de bons (amb sis diputats a les corts), però encara en creixement, i considera que el País Valencià viu un canvi de cicle polític: un Partit Popular ‘sense noves idees i en un final d’etapa marcat per la corrupció’, un PSPV desconnectat del país, i una emergència del tercer espai, capitalitzada per Compromís. ‘Tenim una nova manera de fer política, fresca i moderna, que ja hem ensenyat en alguns ajuntaments però que ara per fi podrem ensenyar a tothom i que anirà a més’, diu. I afegeix que la gent, després de molts anys, ha perdut la por a l’hora de votar, perquè s’ha adonat que els vots als socialistes, a qui assimila amb el PP, serveixen de ben poc.

‘S’ha trencat el bipartidisme i això és un punt d’inflexió importantíssim al País Valencià tenint en compte els atacs i la invisibilitat que hem patit durant anys’. Entre les claus de l’èxit, parla de la unitat demostrada pels partits de la coalició, ‘la polifonia, i no cacofonia’, de perfils diversos com els d’Oltra i Ribó, i la política feta des de la proximitat i des de les xarxes socials, cosa que ha fet de contrapès del blocatge mediàtic que ha patit la coalició.

Amb els vots obtinguts, Compromís obtindria fins i tot un diputat a congrés dels diputats espanyol, possibilitat que Morera veu amb optimisme. Confessa que proposarà formalment que la coalició es reediti per a les eleccions espanyoles amb aquest objectiu. Diu, també, que Compromís està en condicions d’encapçalar el canvi de majories al País Valencià a les eleccions del 2015, si és que no n’hi ha abans, tenint en compte la complexa situació judicial que viu la cúpula del PP i el mateix president Camps.

Per Morera, hi ha un nou espai polític emergent al País Valencià, probablement encara sense una ideologia definida, que, però, concorda en molts punts amb els principis sobre els quals es basteix el projecte que ell lidera. ‘Compromís ha tingut un bon resultat, però encara anirà més enllà, segur’, rebla.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any