La davallada electoral força l’executiva d’ERC a dimitir en bloc

  • El nou president i el secretari general s'elegiran el 17 de setembre vinent · Hi haurà un congrés extraordinari l'1 d'octubre

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.05.2011 - 13:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La nova patacada electoral d’Esquerra ha tingut unes conseqüències immediates: l’executiva ha dimitit en bloc i romandrà amb caràcter interí fins al 17 de setembre vinent, quan s’elegirà la nova direcció, inclosos el president i el secretari general. L’1 d’octubre es celebrarà el pròxim congrés, en què es votarà la nova estratègia de la formació. ‘Cal un replantejament a fons de la manera de funcionar, de les persones i els equips de persones’, ha declarat Puigcercós.

Puigcercós ha parlat d’una davallada electoral que és la continuació d’un descens que comença el 2007 i ha admès que hi ha hagut des d’aleshores ‘un vot de càstig a la gent més instal·lada a les institucions’, i ha assenyalat que és a les grans ciutats on hi ha hagut aquesta dinàmica de vot, en referència a la desaparició del partit dels consistoris de Tarragona i de Lleida i a la caiguda de quatre a dos regidors a Barcelona.

També s’ha referit a la necessitat d’obrir més el partit: ‘Hem de ser capaços de vertebrar una majoria política independentista i treballar conjuntament amb altres forces’.

La davallada d’Esquerra a les eleccions parlamentàries de Catalunya, les municipals l’han continuada, amb la pèrdua de 170 regidors dels 1.591 que havia arribat a tenir. La davallada d’Esquerra és paral·lela a la consolidació de l’alternativa presentada per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), que suma 101 regidors (fins ara en tenia 20). També cal considerar els 47 regidors aconseguits per Solidaritat per la Independència (SI), i els 41 que ha obtingut Reagrupament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any