Les acampades allargaran les protestes

  • L'assemblea de l'acampada de Barcelona convoca una manifestació per al 15 de juny · Centenars de persones es manifesten de nou a diverses ciutats del país

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Cassoles i tot d’estris van tornar a repicar ahir al vespre a diverses ciutats del país, en una nova jornada de protestes. Les acampades, que començaren dilluns, han sumat més gent cada dia i ahir milers de persones tornaren a omplir les places de Barcelona, València, Palma i moltes més. A Barcelona, l’assemblea de l’acampada (emissió en directe) ha convocat una manifestació per al 15 de juny contra les retallades i el sistema polític i financer que acabarà davant del Parlament. 

Els manifestants tenen intenció de mantenir les protestes, com a mínim fins a mitjan de juny. ‘Això no acabarà demà’, deien ahir durant una assemblea multitudinària.

A banda de la manifestació del dia 15 de juny, l’acampada de Barcelona, que ha penjat el document de treball amb les seves demandes, té previst de concentrar-se contra les retallades en el sector públic divendres vinent dia 27 de maig. L’assemblea també ha aprovat de convertir la plaça de Catalunya en un espai de debat cada dia a partir de les sis de la tarda. I per a avui, han fet una crida perquè la gent acudeixi al centre de Barcelona amb pilotes i les faci botar.

Més de tres-centes persones han passat una altra nit a la plaça Espanya de Palma, rebatejada com a plaça Islàndia. I avui mantenen les assemblees previstes per a migdia i per a la nit. Serà aleshores quan es votarà si l’acampada continua a partir de demà, fet que dependrà sobretot de què decideixin a les acampades de Madrid i de Barcelona.

L’acampada de València ha decidit de no fer cap acte avui, ‘per respecte a la jornada electoral’, fins a les vuit del vespre quan començarà una assemblea general un cop tanquin els col·legis.

Així, doncs, la prohibició de la Junta Electoral Central (resolució, en pdf) de fer concentracions i reunions, ratificada pel TC i el Suprem, no ha impedit pas que les acampades que hi ha per tot el territori continuïn fent sentir el seu clam. A més de les acampades esmentades, n’hi ha unes quantes més, com ara a Alacant, Castelló, Lleida, Palma, Menorca, Girona, Olot, Reus, Tarragona, Gandia, Elx, Mataró, etc.

Els manifestants reclamen una democràcia diferent i criticant la manca de participació real, la manca de transparència en la gestió pública i el sotmetiment de les decisions polítiques als interessos econòmics. Cada dia de la segona setmana de campanya s’ha sumat més i més gent a les concentracions per reclamar un sistema electoral més participatiu i directe. 

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any