El Tribunal Superior valencià continuarà deliberant demà si investiga el PP pel finançament irregular

  • La dissolució de les Corts permet encausar els implicats que tenien condició d'aforats · S'investiga un cas de finançament irregular, suborn, delicte electoral i evasió fiscal que implica membres molt destacats del govern de Francisco Camps

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
19.05.2011 - 15:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia valencià continuarà deliberant demà si ha d’acceptar la inhibició parcial del magistrat Antonio Pedreira sobre el finançament irregular del PP valencià. Pedreira es va inhibir a favor del tribunal valencià en la part de la trama Gürtel que afecta a finançament irregular, suborn, delicte electoral i evasió fiscal, en la qual poden estar implicats alguns membres del govern de Francisco Camps.

A la pràctica, si assumeix el cas, implica l’encausament immediat dels implicats, entre els quals la cúpula del Partit Popular valencià. Amb tot, no s’espera que la decisió se sàpiga avui ni tampoc abans de les eleccions, car la deliberació pot durar uns quants dies. I encara en cas que el Tribunal prengués una decisió ferma avui, probablement la relació d’encausats no se sabria fins dilluns o dimarts vinent.

El tribunal valencià ja va demanar a principi de mes aclarir la condició dels aforats del PP implicats en el cas Gürtel, un cop dissoltes les Corts per la convocatòria de les eleccions. Aquest fou el primer pas per a assumir la investigació de la branca valenciana del cas.

Els encausats en aquest cas són el vice-president de la Generalitat, Vicente Rambla, el vice-secretari general del PP i diputat a les Corts, David Serra, la tresorera del partit i la diputada a les Corts, Yolanda García, l’ex-secretari general del PP i diputat a les Corts, Ricardo Costa, i la presidenta de les Corts, Milagrosa Martínez.

El jutge Flors accelera el procés de la causa dels vestits de Camps

El jutge José Flors, que instrueix el cas dels vestits que afecta el president de la Generalitat, Francisco Camps, va decidir dilluns que els caps de la trama corruptiva Gürtel no seurien junts al banc dels acusats, en aquest cas; Flors diu, en una interlocutòria publicada avui, que la conducta de Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez és ‘penalment atípica’ perquè no encaixa pas en el codi penal que hi havia quan es van cometre presumptament aquests delictes i que és anterior a la recent reforma.

Segons el jutge, els obsequis pretenien mostrar una gratitud i no pas esdevenir ‘una determinada contraprestació’, de manera que la conducta no és pas prevista al codi penal.

La decisió de Flors, que pot ser recorreguda, accelera una mica més el procés cap a un judici a Camps per suborn impropi, per haver acceptat presumptament regals; ara només queda l’audiència preliminar, abans de l’obertura del judici oral.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any