El TSJV demana pels aforats del PP implicats en el cas Gürtel

  • Dissoltes les Corts, fa el primer pas per a assumir la investigació de la branca valenciana del cas

VilaWeb
Redacció
06.05.2011 - 16:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Superior de Justícia valencià considera que cal aclarir quina és la condició dels aforats implicats en el cas Gürtel, ara que les Corts ja s’han dissolt per la convocatòria d’eleccions. És un tràmit que suposa el primer pas per a assumir la investigació de la branca valenciana del cas. I és que el TSJV ha de decidir si accepta la inhibició del Tribunal Superior de Justícia de Madrid per a traslladar la causa a València.

El TSJ de Madrid va inhibir-se a favor del valencià per implicar en suposats delictes de corrupció alts càrrecs del PP, entre els quals, el vice-president primer del Consell, Vicente Rambla, i la presidenta de les Corts, Milagros Martínez. En el cas Gürtel també hi ha implicats l’ex-secretari general del PP i diputat, Ricardo Costa; el vice-secretari del PP, David Serra, i la tresorera del partit, Yolanda García.

La causa que ara podria passar al tribunal valencià investiga un suposat finançament irregular de les campanyes del 2007 i el 2008, un delicte que comporta penes de presó i inhabilitació. El cas també investiga suposats delictes de prevaricació, de suborn i fiscals. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any