Els veïns de Llorca passen la nit al ras després del terratrèmol

  • El sisme va fer · El telèfon d'emergències de la Generalitat Valenciana va rebre 59 trucades

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers d’habitants de la població murciana de Llorca han hagut de passar la nit al ras després del terratrèmol de 5,1 graus que hi va haver ahir a la tarda i que va causar vuit morts i un centenar de ferits, tres dels quals de gravetat. Segons l’Institut Geogràfic espanyol, el sisme, amb epicentre a Llorca mateix, va començar a les 18.45, va esquerdar força edificis i va esglaiar els habitants, que van sortir corrents al carrer. Aquest terratrèmol havia estat precedit per un altre de 4,5 graus de l’escala de Richter.

Els equips d’emergència van atendre desenes de ferits. La població, tement que no hi hagués rèpliques de magnitud similar que agreugessin la situació encara més, va sortir al carrer. Hi va haver uns deu mil desallotjats, molts dels quals han hagut de passar la nit al ras o bé al recinte firal.

La conselleria de Sanitat va desallotjar per precaució l’Hospital Méndez de Llorca després dels dos sismes. De totes maneres, com va informar el govern murcià, els pacients i ferits són atesos a la resta d’hospitals de les nou àrees sanitàries de la regió.

El Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) de la Generalitat Valenciana va fer saber que, seguint el protocol sísmic del govern, havia tingut contactes amb alguns ajuntaments valencians per fer un seguiment del terratrèmol. El CCE, dependent de la conselleria de Governació, va rebre 59 telefonades relacionades amb el sisme, que es va fer sentir en força municipis de les comarques meridionals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any