La ‘xoriçada’ de la LaCUP encén el PSC

  • El personatge creat per la candidatura independentista va aparèixer a la plaça Sant Roc per denunciar la presència de ''xoriços'' a l'Ajuntament

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.05.2011 - 13:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Va ser precisament el primer dia de campanya, el divendres passat, quan es va produïr la primera fricció entre candidatures. Una desena d’integrants de la CUP van aparèixer a mitja tarda a la plaça Sant Roc amb un cartell on hi deia ”Falta pa per tants xoriços”.

La campanya electoral ja ha començat i arreu de la ciutat es poden veure reclams per al vot de cada formació. Ara bé, també és moment de fer balanç dels últims 4 anys i de denunciar les males praxis. És en aquest sentit que la LaCup, de forma còmica, ha volgut irrompre en l’escenari polític. La primera acció va consistir en denunciar la vinculació del Banc Sabadell amb indústria armamentística, en aquest cas la repartició d’octavetes no va provocar cap discussió. En canvi, diversos militants del PSC no van encaixar bé la segona acció de la LaCup. El cartell, acompanyat d’un parell de safates amb xoriç per repartir entre els ciutadans, va generar la polèmica.

Bustos, Monge, Fernández i Saumoy

No es tractava, però, d’integrants de base. Sinó que el mateix alcalde Manuel Bustos, així com el regidor Lluís Monge (que es va referir a algunes famílies de membres de la CUP) van mostrar el seu rebuig a l’acte. Els membres de la CUP estaven a una distància d’uns deu metres però tot i així personatges com el secretari de política municipal, Paco Fernández, van fins i tot demanar explicacions pujades de to als fotògrafs de Vilaweb Sabadell. De la mateixa manera, el també ex d’Iniciativa, Joan Saumoy, es va entretenir buscant fotografiar totes i cadascuna de les persones que repartien xoriç a la plaça. Finalment, però, les discussions no van anar a més.

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any