La Generalitat nega que vulgui acomiadar mil funcionaris abans de l’estiu

  • El govern hauria aprovat un pla per acomiadar el 5% de la plantilla de les empreses del sector públic, segons Efe

VilaWeb
Redacció
25.04.2011 - 21:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Generalitat de Catalunya ha negat aquest vespre que tingui previst acomiadar un miler de treballadors del sector públic abans de l’estiiu. Mitjançant un comunicat, ha desmentit la informació publicada avui per l’agència Efe, segons la qual Governació havia aprovat el febrer un pla d’ajustament perquè les empreses i organismes on l’administració té més d’un 50% rebaixin el seu dels treballadors un 6% o acomiadin un 5% de la plantilla abans del 30 de juny.

El comunicat de desmentiment del departament de Governació diu: ‘Davant les informacions aparegudes avui en alguns de mitjans
comunicació, el govern desmenteix que tingui previst ni hagi previst acomiadar 1.000 funcionaris del sector públic. El pla de
simplificació i aprimament de les estructures de la Generalitat en cap cas passa per acomiadar els funcionaris’.

El 2010, el personal de les empreses públiques, consorcis, entitats mercantils, fundacions i organismes participats majoritàriament per la Generalitat era format per 49.670 persones.

Segons els sindicats, que consideren el pla com un expedient de regulació d’ocupació encobert, els acomiadaments ja han començat en uns quants organismes públics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any