El món vist pel forat d’una agulla

  • Els afeccionats a la fotografia són convidats a participar en la Jornada Mundial de la Fotografia Estenopeica

VilaWeb
Redacció
24.04.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una càmera estenopeica es defineix com la ‘càmera fotogràfica en què un petit forat fa les funcions de lent convergent’. Les fotografies estenopeiques, doncs, s’obtenen sense objectiu, per mitjà d’un minúscul ‘forat d’agulla’ (‘stenopé’ en grec, ‘pinhole’ en anglès). Malgrat els enormes passos de la fotografia, encara hi ha molts aficionats a aquesta senzilla tècnica fotogràfica. Des de fa deu anys, l’últim diumenge d’abril tots ells tenen l’oportunitat de compartir aquesta passió gràcies a la Jornada Mundial de la Fotografia Estenopeica.

La jornada vol servir per difondre aquest procés fotogràfic històric i descansar, com a mínim un dia, ‘del món cada vegada més tecnològic  i per participar en el simple acte de fer una fotografia estenopeica’.

Es convida tothom a fer fotos estenopeiques (entre el 23 d’abril i l’1 de maig) i penjar-les a la web oficial de la jornada. A la galeria de l’any passat hi ha fotografies enviades d’una setantena de països, com aquestes fetes a Andorra.

Hi ha moltes webs amb instruccions senzilles per fabricar una càmera d’aquestes característiques: en trobareu, per exemple, a les webs de Kodak, del museu californià Exploratorium i a Instructables.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any