Contes per a subvenir a les escoles de la Bressola

  • Amics de la Bressola presenta a l'Espai VilaWeb una col·lecció de contes basats en cançons populars · La web de propostes culturals Espai Bressola ja s'ha estrenat

VilaWeb
Redacció
19.04.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Associació d’Amics de la Bressola, encarregada de l’ensenyament en català a Catalunya Nord, va presentar ahir a l’Espai VilaWeb el llibre ‘Contes de la Bressola‘, una col·lecció de sis contes moderns escrits per Enric Larreula i basats en les tornades de cançons populars que l’associació va publicar l’any 2008 amb el títol ‘Musiquetes per la Bressola‘. Una de les principals finalitats d’aquesta publicació és de subvenir a les escoles nord-catalanes.

 

El llibre ja es podrà adquirir demà a força llibreries de tot el territori. Fins i tot Òmnium Cultural i algunes entitats més l’han demanat per vendre’l a les parades de Sant Jordi. També es pot trobar a la FNAC, el Corte Inglés, l’ABACUS i a la xarxa de llibreries el Bestiari.

El llibre inclou un disc amb els contes llegits per la cantant Núria Feliu, l’actriu Mercè Pons, el periodista Vicent Partal, l’actriu Gemma Sangerman, l’actor Miquel Gelabert i un dels directors de la Bressola, Joel Manzanares. 

Per exemple, a partir de la tornada de la cançó mallorquina ‘Jo som feliç!‘ (‘Jo som feliç / sense fer feina / sóc un gandul / sa vagaria em menja’) que al disc ‘Músiquetes per la Bressola’ canta Feliu Ventura, Enric Larreula escriu el conte d’un home que passa el dia dormint, però que necessita feina per si ve un temps de crisi. El llegeix i l’interpreta l’actor Miquel Gelabert (àudio).

La xarxa d’escoles la Bressola va néixer el 1976 a Perpinyà (Rosselló), on es va fundar la primera escola moderna de les comarques transpirinenques. L’objectiu no és solament de fer les classes en català sinó també d’aconseguir que sigui la llengua d’ús socials dels alumnes.

Aprofitant la presentació del llibre, els Amics de la Bressola han obert la web EspaiBressola.cat, on compten consignar totes les iniciatives culturals de l’associació.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any