Escola Valenciana vol arribar als 230.000 alumnes matriculats en català el curs que ve

  • Recorda que hi ha uns 200.000 alumnes que no es poden matricular en català per manca de places

VilaWeb
Redacció
14.04.2011 - 17:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Dóna-li l’oportunitat. Matricula en futur, matricula en valencià’ és el lema de la campanya de matriculació en català pel curs que ve que ha presentat avui Escola Valenciana, convidant als pares i mares a matricular els fills en els programes d’immersió lingüística i als programes d’ensenyament en valencià. Per primera volta, amb el suport de les universitats públiques valencianes, l’entitat ha començat la campanya als municipis per informar les famílies dels programes que ofereix el sistema educatiu valencià.

Escola Valenciana informarà, doncs, en col·laboració amb uns quants ajuntaments, de diversos colors polítics: Ontinyent, Elx, Gandia, Meliana, Aldaia, Quart de Poblet, Sueca, Alaquàs i Meliana. A més de les cartes informatives i les sessions, s’han editat 50.000 tríptics i més de mil cartells que s’han distribuït pels centres del País Valencià a través de les coordinadores comarcals que formen part d’Escola Valenciana. Els tríptics tenen versió en català, espanyol, anglès, romanès, xinès, búlgar, àrab i alemany per arribar al màxim de destinataris possibles.

Oferta insuficient de la conselleria

La previsió d’Escola Valenciana és arribar a la xifra de 230.000 alumnes matriculats en català el curs 2011-2012. Aquest curs s’ha matriculat 222.236 alumnes a les línies en català, tot i que els informes elaborats per l’entitat situen la demanda potencial en un 55% de la població escolar, és a dir, 420.000 alumnes. Escola Valenciana ha tornat a recordar l’oferta insuficient de places en català per part de la conselleria.

Cap a plurilingüisme

El president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha defensat els programes en català com la millor via per aprendre diverses llengües. ‘L’ensenyament en valencià obri la porta a les llengües. Els alumnes matriculats en els programes acaben l’educació obligatòria amb un millor domini del valencià, el castellà i l’anglès. I no ho diem nosaltres perquè sí, està demostrat en diversos estudis que ha fet la pròpia conselleria d’Educació’, ha afirmat Moreno. ‘Per això no només des d’Escola Valenciana i la Unitat per l’Educació Multilingüe de la Universitat d’Alacant recomanem la matriculació en valencià, sinó que les universitats públiques valencianes donen suport a la campanya’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any