Spotify posa límits a la música gratuïta

  • Des de l'1 de maig els usuaris d'aquest servei gratuït únicament podran escoltar deu hores de música el mes i cinc vegades una mateixa peça

VilaWeb
Redacció
14.04.2011 - 13:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’aplicació per a escoltar música en línia Spotify ha anunciat avui que aplicaria restriccions als usuaris del servei gratuït, que funciona des del 2006. Des de l’1 de maig propvinent, els usuaris registrats abans de l’1 de novembre de 2010 podran escoltar de franc una mateixa peça cinc vegades i prou. Els que s’hi hagin registrat des de la data susdita hi tindran accés lliure, com fins ara, durant sis mesos, però, en acabat, se’ls aplicarà la mateixa restricció. A més, els usuaris de modalitat lliure tan solament podran escoltar de franc deu hores de música el mes.

Aquesta decisió sembla orientada a convertir els usuaris de comptes gratuïts en subscriptors de comptes ‘Spotify Premium’ o ‘Spotify Unlimited’, i a cobrir les despeses dels drets de música de les discogràfiques. Però Spotify pot guanyar-se l’antipatia dels usuaris avesats a poder escoltar de franc una bona part de la seva música favorita.

Spotify va ser fundada per l’empresari suec Daniel Ek i Lorentzon Martin el 2006 i ja té més d’un milió de subscriptors de pagament i 10 milions d’usuaris registrats als països europeus.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any