CiU i ICV s’abstenen i PSC, PP i C’s tomben la llei de la independència

  • PSC, PP i Ciutadans voten a favor de les seves esmenes a la totalitat · ERC, SI i Laporta, en contra · L'oferta de Solidaritat a CiU de canvi del redactat no ha estat acceptada

VilaWeb
Redacció
13.04.2011 - 18:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La llei de declaració d’independència no continuarà el seu tràmit parlamentari. CiU i ICV s’han abstingut en la votació de les esmenes a la totalitat presentades per PSC, PP i Ciutadans i han tombat així la tramitació de la llei. PP, PSC i Ciutadans han votat conjuntament a favor de les seves esmenes. Tan sols ERC, SI i Laporta han votat en contra les esmenes.

En la intervenció de defensa de la proposició en el debat, Toni Strubell (SI) ha proposat a CiU retirar de la llei que la declaració d’independència es faci aquesta legislatura, però la federació ha mantingut la seva abstenció tot dient que la seva aposta ara és el pacte fiscal. Strubell ha reclamat a CiU i ICV no permetre l’objectiu dels ‘unionistes’ que amb les seves esmenes han impedit la tramitació de la proposició.

El PSC ha justificat la seva esmena amb una aposta per promoure un canvi a Espanya i una reforma constitucional, mentre que el PP ha utilitzat el discurs de la por alertant de les conseqüències econòmiques que tindria la independència de Catalunya.

ICV ha dit que no podien acceptar una proposició de llei que no contempla altres models d’articulació amb Espanya que no siguin la independència. Iniciativa ha acusat Solidaritat de presentar una proposta mal redactada i mal articulada que, a més, no preveu una consulta popular per a la declaració d’independència.

ERC ha donat suport a la proposta i ha refusat les intervencions de PP i Ciutadans per antidemocràtiques. Anna Simó (ERC) ha reclamat a CiU que acceptin que després del ‘previsible’ fracàs del pacte fiscal no quedarà més opcions que la independència.

SI tornarà a presentar al Parlament la llei d’independència aquesta legislatura

Solidaritat (SI) ha explicat, després de la votació, que tornarà a presentar el mateix text al parlament ‘en aquesta mateixa legislatura’. Sense posar una data concreta, el secretari general de SI i diputat, Uriel Bertran, ha explicat que ‘quan considerem que és el moment propici’ abans que passin els quatre anys insistiran en tirar endavant la seva llei amb la intenció ‘d’aconseguir un suport més ampli’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any