Duran respon a Ferrussola que ell no menteix

  • Ferrusola ha contradit el líder d'Unió i ha assegurat que Ortega va votar sí a la independència · L'èxit de la consulta sacseja Convergència i Unió

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.04.2011 - 19:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha respost les declaracions de Marta Ferrussola afirmant que ‘es desqualifiquen per si soles’. Duran ha dit que ell no mentia perquè Ferrusola havia dit aquest matí que es jugava ‘la mà dreta’ que la vice-presidenta Joana Ortega havia votat ‘sí’ a la independència de Catalunya en la consulta del passat diumenge a Barcelona. En una tertúlia a Catalunya Ràdio (minut 6:25), Ferrusola ha contradit les declaracions de Duran i Lleida, que ahir assegurava que Ortega havia emès un vot negatiu. ‘Duran i Lleida pot dir el que li doni la gana, però ¿qui assegura que Joana Ortega ha votat no?’, s’ha demanat Ferrusola, que ha explicat que ja es considerava i es declarava independentista i que, si es feien bé les coses, Catalunya seria independent en un termini de deu anys.

L’èxit de la consulta sobre la independència de Catalunya a Barcelona ha remogut la política catalana i, especialment, les forces polítiques del govern. L’estabilitat de la federació entre Convergència i Unió va rebre un cop fort del secretari general, Josep Antoni Duran i Lleida, que va revelar el sentit del vot de la vice-presidenta de la Generalitat, Joana Ortega, que havia votat sense la presència de mitjans i a títol individual.

Poques hores més tard, qüestionat per aquesta violació del secret del vot, va respondre que ho havia fet perquè li havia donat la gana, però que tenia el permís d’Ortega, si bé –va puntualitzar– ‘tenia tot el dret’ de fer-ho.

El portaveu del govern, Francesc Homs, va replicar que l’executiu anava unit a l’opció del dret de decidir en el sentit expressat en el programa electoral de la federació CiU, que concreta que aquest dret no té límits.

Pujol proposa a Mas que organitzi una consulta sobre el pacte fiscal

L’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol, espera que el govern sigui capaç de tirar endavant una consulta sobre el pacte fiscal. Ara com ara, el president Artur Mas no ha descartat aquesta possibilitat, però l’ha supeditada a la força que CiU aconsegueixi al congrés després de les eleccions espanyoles del 2012, amb l’esperança de poder negociar en millors condicions el pacte fiscal.

En una conferència a la Universitat de Girona, en què es va referir a l’èxit de la consulta de Barcelona, Pujol va manifestar que el resultat del referèndum era un acte d’afirmació i un toc d’atenció pel tracte fiscal que rep Catalunya. També es va declarar partidari de fer un pas més i d’organitzar actes des del govern i des del parlament com, per exemple, una consulta sobre el pacte fiscal. Això sí, va insistir en la unió dels partits per a impulsar el pacte fiscal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any