Els rebels libis diuen que han pres Ajdabiya

  • Mentre la guerra continua a Líbia, l'OTAN avisa que l'operació durarà tres mesos

VilaWeb
Redacció
26.03.2011 - 11:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els rebels libis han informat que havien pres el control de la ciutat d’Adjabiya després de l’atac de la coalició internacional d’aquesta passada nit. ‘Els rebels han pres l’accés est. Diuen que també han entrat per l’oest i que han pres la ciutat sencera’, diu el corresponsal de la BBC, que explica que es tracta d’una ‘victòria decisiva’ per als opositors. La intenció dels rebels és continuar cap a l’oest i arribar a la ciutat de Brega.

Mentrestant, el president de la Unió Africana, Jean Ping, ha denunciat que els governs occidentals havien ignorat l’organització a l’hora de prendre decisions respecte Líbia. Ping explica en una entrevista a la BBC que la UA tenia previst de visitar Trípoli i Bengasi els dies 18 i 19 de març per mirar de resoldre el conflicte d’una manera pacífica, però que el consell de seguretat de l’ONU els va demanar que no ho fessin. També ha criticat que no s’hagi tingut en compte la seva opinió sobre un afer ‘que afecta tot el món’.

La guerra, però, continua a Líbia i l’OTAN ha avisat que tenia intenció d’allargar tres mesos l’operació militar per implementar una zona d’exclusió aèria. França ha advertit que el conflicte podria estendre’s.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any