L’OTAN assumirà el comandament de les operacions militars a Líbia

  • Més bombardejos a Trípoli · Gaddafi intensifica els atacs a Misrata

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.03.2011 - 20:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’OTAN ha arribat a un acord avui per assumir el comandament de les operacions militars a Líbia, actualment en mans dels Estats Units. L’acord s’ha pogut tancar perquè Turquia s’hi ha avingut, després d’uns dies de discrepàncies sobre el paper que havia de fer l’organisme. La base d’operacions estarà concentrada a la seu de l’Aliança pel Mediterrani a Nàpols, i serà pilotada per un oficial nord-americà i un de canadenc.

Més atacs avui a Trípoli i Misrata

Les forces aliades han tornat a bombardar Trípoli, concretament el districte de Tajoura, segons ha confirmat una font militar que no ha volgut ser identificada a l’agència de notícies Reuters. Aquesta zona ha estat bombardada diverses vegades durant tota la nit. Mentrestant, els tancs del Gaddafi han atacat les ciutats controlades pels rebels, especialment Misrata.

Després de cinc nits d’atacs del aliats, el govern de Gaddafi denuncia que desenes de civils han estat assassinats, tot i que no han mostrat cap prova als periodistes, segons Reuters, car al dipòsit de cadàvers on avui pogut entrar les càmeres de la premsa internacional només hi havia cossos d’homes en edat de comabre i cap de dona, de nen o de persona gran.

L’economista Mahmoud Jebril, elegit nou dirigent dels rebels

També ahir, l’economista Mahmoud Jebril va ser elegit nou cap dels rebels libis. Jebril, que era director del Comitè del Consell Nacional de Transició des del 5 de març, va tenir un paper decisiu en les negociacions per a convèncer les potències estrangeres que reconeguessin el Consell com a govern legítim del país. Des d’avui, Jebril és el nou primer ministre del govern de transició libi.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any