El govern espanyol no considera prioritari el corredor mediterrani

  • Blanco diu que serà realitat el 2020 que s'hi posaran 25.400 milions aquests deu anys vinent · El govern valencià demana a Blanco que concreti què farà aquesta legislatura · Per Artur Mas, és 'el primer gran projecte que supera l'Espanya radial'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.03.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre de Foment espanyol, José Blanco, va anunciar ahir a Barcelona que el corredor mediterrani funcionaria plenament el 2020 i que maldaria perquè s’inclogués en la Xarxa Bàsica Transeuropea de Transports. Ara, pel seu govern, el corredor mediterrani no és prioritari respecte de la resta de corredors de l’estat.

El govern espanyol calcula que la inversió necessària superarà els cinquanta-un mil milions d’euros, la meitat dels quals es gastaran aquests nou anys vinents. Segons el ministre, el 2012 entrarà en servei la línia de gran velocitat entre Barcelona i Portbou i la d’Alacant, i el 2013 es faran les obres de duplicació entre Vandellòs i Tarragona. De moment, ja ha començat el procés de licitació del tram de gran velocitat València-Castelló-Tarragona.

Però manca estudiar la connexió fins a Algesires i, per extensió, amb el nord d’Àfrica, que es farà per un trajecte alternatiu, beneficiós per als altres corredors que planifica l’estat.

En l’acte de presentació de l’estudi tècnic, també hi van intervenir el president de la Generalitat, Artur Mas, i el de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel. Mas va dir que era ‘el primer gran projecte que supera l’Espanya radial…, l’artèria aorta que ens ha de connectar amb Europa’. Segons ell, ‘ens hi juguem la nostra capacitat d’exportar’.

El govern valencià demana a Blanco que concreti quins passos farà aquesta legislatura

Ara, el conseller valencià d’Infrastructures, Mario Flores (que va substituir Camps, per baixa), va demanar al ministre Blanco que concretés els passos que faria d’ací a final de legislatura, i quines licitacions, per a fer realitat el corredor mediterrani. Segons el conseller valencià, el projecte ‘ha de ser una prioritat del govern espanyol respecte d’inversions no tan productives en termes de riquesa i de mobilitat’. A més, va indicar que estudiaria el projecte per aportar-hi millores per al tram del País Valencià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any