Alacant dedicarà un carrer als darrers republicans exiliats a l’Stanbrook

  • L'ajuntament també està dissenyant el 'Campo de los Almendros', en record del camp de concentració on van ser reclosos els milers de republicans que no van poder fugir de l'exercit feixista al finalitzar la guerra

VilaWeb
Redacció
08.03.2011 - 17:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’alcaldessa de la ciutat, Sonia Castedo, ha anunciat este dimarts que els 2.638 republicans que van fugir de la repressió franquista el 28 de març del 1939 a bord d’un dels dos darrers vaixells que van aconseguir eixir del Port d’Alacant contaran amb un carrer al barri obrer de la ciutat.

Els 2.638 republicans que es van exiliar en l’últim vaixell que, des del port d’Alacant, va eixir hores abans d’acabar la Guerra Civil, l’Stanbrook, disposaran d’un carrer en el seu honor en aquesta ciutat.
L’alcaldessa alacantina, Sonia Castedo, ha explicat, en aquest sentit, que aquest carrer que homenatjarà als exiliats es localitzarà en el districte del barri Obrer.
Segons Castedo aquesta iniciativa servirà de record de totes les persones que un dia van haver de pujar-se al buc Stanbrook.
El buc tenia capacitat per a allotjar només als 24 membres de la tripulació encara que, gràcies a l’actitud humanitària del capità Dickson, van pujar 2.638 persones que van viatjar durant 22 hores fins a Algèria ocupant cada espai de del vaixell des de la bodega fins a la coberta.
Després del mercant anglès només va partir poc després el Marítima amb mig centenar de refugiats que apareixien en un llistat i que responien a càrrecs republicans, a pesar que en els molls d’Alacant s’amuntegaven entre 16.000 i 18.000 persones que van esperar, sense èxit, els altres vaixells que havien d’arribar per a exiliar-se.

Camp de Los Almendros

Castedo també ha anticipat que des de l’Ajuntament d’Alacant han començat a fer el disseny del que serà el futur Camp de Los Almendros, en record del camp de concentració d’Alacant on van ser reclosos durant mesos gran part dels republicans que havien acabat en el port alacantí i que s’ubicaria precisament a la zona del barri obrer, a la carretera de València

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any