El govern espanyol, disposat ara a pagar a Catalunya el cost de la rebaixa a Renfe

  • La Generalitat havia dit que no aplicaria la reducció de preu si n'havia d'assumir el cost

VilaWeb
Redacció
04.03.2011 - 15:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, s’ha mostrat disposat a pagar al govern de Catalunya el cost que suposarà la rebaixa d’un 5% del preu dels bitllets de tren de Renfe. Després de la reunió del consell de ministres, el vice-president espanyol ha explicat que convocaria a una reunió representants de la Generalitat per avaluar el cost de la implantació de la rebaixa del bitllet.

Tot just ahir el conseller de Territori, Lluís Recoder, insistia que no aplicaria la rebaixa al bitllet de la rodalia de Renfe i dels trens de mitjana distància si el govern espanyol no assumia els 26 milions d’euros de despesa que suposarà. La rebaixa del 5% dels bitllets de Renfe començarà a aplicar-se a partir de dilluns a tot l’estat excepte el Principat, de manera que la xarxa de la rodalia de Renfe de València i els trens de mitjana distància del País Valencià sí que reduiran el preu del bitllet.

Rubalcaba també s’ha referit a la limitació de 100 km/h a autopistes i autovies i ha dit que aquesta mesura seria ‘transitòria i excepcional’ i que es mantindria quatre mesos, fins al juny, tot i la possibilitat de pròrroga.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any