Les tres bessones s’instal·len a la Biblioteca de Catalunya

  • Roser Capdevila, autora d'aquests dibuixos populars i internacionals, ha donat el seu fons a la institució

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.03.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Roser Capdevila, la dibuixant de Les tres bessones, ha donat el seu fons de dibuixos originals a la Biblioteca de Catalunya. La donació consta de 136 carpetes, amb unes 2.300 il·lustracions, que constitueixen pràcticament totes les obres originals propietat de l’autora. La voluntat de Capdevila és que el seu llegat resti a Catalunya, no es dispersi i es conservi. I a la Biblioteca de Catalunya el material serà ben conservat i restarà a disposició dels investigadors. La directora, Dolors Lamarca, ha fet saber que la Biblioteca organitzaria, més endavant, una exposició material d’aquest fons.

 

Roser Capdevila (Barcelona, 1939) va crear la sèrie de dibuixos infantils a principi dels vuitanta, inspirada en les seves filles, Teresa, Anna i Helena. Més endavant van arribar els dibuixos animats, produïts per Cromosoma i Televisió de Catalunya. I aquesta sèrie animada va esdevenir un fenomen que no ha estat igualat: ‘Les tres bessones’ han arribat traduïdes pràcticament a tot el món (a tot l’Àfrica, a tot Amèrica, a Europa…, però no a Austràlia).

A les carpetes hi ha, per exemple, la primera història de les aventures de les tres nenes, ‘Som les tres bessones’, publicada per Planeta el 1983; el volum ‘La Rosa de Sant Jordi’, que durant tres anys va ser el llibre català més venut; ‘Sol i lluna’, que va aconseguir el Premi Serra d’Or, i els originals de les il·lustracions que Capdevila va fer per a l’editorial Gakken del Japó i per a les editores franceses Hachette i Bayard.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any